Съпругата на Станимир Стоилов -   Мирена, стана пилигрим за втори

...
Съпругата на Станимир Стоилов -   Мирена, стана пилигрим за втори
Коментари Харесай

Жената на Мъри мина Камино за втори път

Съпругата на Станимир Стоилов -   Мирена, стана пилигрим за повторно. Докато Мъри се завръщаше в Левски, тя измина стотици километри пешком в Испания.

Пилигрими назовават поклонниците, тръгнали да преминат пеш най-древния християнски маршрут в Европа, прочут под името " Камино ". В превод от испански " Камино " значи " път ". Това е нравствен път на повече от хиляда години. Тръгва от френското селце Сен Жан пиед дьо Порт или от Ронсевал в Испания, писа България Днес. Крайната му точка е катедралата в Сантяго де Компостела, където са мощите на свети Яков. Въпрос на чест е да извървиш целия път, дълъг повече от 800 км, пешком. Твърди се, че Камино е проекция на Млечния път на Земята и отразява звездната сила.

В деня, в който Мъри публично се завърна отпред на обичания Левски, Мирена приключи своето Камино в Галисия и получил формалния документ за пилигрим. За нея това е втория подобен. През 2019-а тя измина свещения път за първи път. " Няма по какъв начин да опиша всички страсти и прекарвания, които ми дава Камино, дано си останат в моя дребен свят ", написа Мирена тогава.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР